14 Nisan 2016 Perşembe

İnsancıl müdahele hakkı kime ait



Dünya beşten büyüktür ama o beş ülke istediği zaman istediği yere müdahele ediliyor. Hadi gidin Kırım Türklerini kurtarın edebiyat çok ama sonuçta bir şey olmuyor. Ve hep müdaheleler insancıl müdahele olarak adlandırılıyor. ABD ben demokrasi getiriyorum adı altında müdahale ediyor.

Ancak, uluslararası hukuk, devletin ülkesinin bütünlüğü ilkesi çerçevesinde, uluslararası hukuk kurallarına göre kurulmuş bir devletin ülkesinin bu devletin rızası olmadan hiçbir biçimde bölünme,  parçalanma eylemlerinin konusu olamayacağını ve öteki devletlerin de bu bütünlüğe saygı göstermesi gerektiği ilkesini ortaya koymaktadır. Bu durumun tek istisnası ise meşru müdafaa halidir. 

Dünya bir yere gidiyor, Avrupa çöküyor artık genç nüfus lazım bizim tam şu anda bir şeyler yapmak lazım bizim okumuş ve münevver insanlara ihtiyacımız var. Nüfus arttıkça nakliyat ankara şirketleri daha çok kazanacak.
:-)


Ortada bu çeşit bir meşru müdafaa hali de söz konusu olmadığına göre, Suriye'ye uluslararası hukuk çerçevesinde bir müdahalede bulunmak imkansız gözükmektedir. 

Kaynak: Ankara nakliyat
Ancak, uluslararası hukuk,devletin ülkesinin bütünlüğü ilkesi çerçevesinde, uluslararası hukuk kuralarına görekurulmuş bir devletin ülkesinin bu devletin rızası olmadan hiçbir biçimde bölünme, parçalanma eylemlerinin konusu olamayacağını ve öteki devletlerin de bu bütünlüğesaygı göstermesi gerektiği ilkesini ortaya koymaktadır. Bu durumun tek istisnası isemeşru müdafaa halidir. Ortada bu çeşit bir meşru müdafaa hali de söz konusuolmadığına göre, Suriye'ye uluslararası hukuk çerçevesinde bir müdahalede bulunmakimkansız gözükmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder