19 Nisan 2016 Salı

Kimlere Şizofren Teşhisi Koyulur?



Başkanlıkta aile bunu anlayamaz. Farklı yardım arayışına girebilir aileler ama çünkü ne olduğunu çok fazla bilemezler. Genetik sosyal, çevresel sebepler görülebilir ve toplumda yüzde 1 görülür.

Bunun dışında beyinde dopamin veya seratonin gibi nörotransmiter adı verilen kimyasal maddelerin dengesinde herhangi bir artma veya azalma meydana geldiğinde de şizofreni oluşabilmektedir. Çoğunlukla genç yaşta başlar, çok geçte başlar ama genelde üretkenlik çağında başlar. Şizofrenleri anlamak ve onlara bir şeyler çok zordur.

Şizofrenide kişide düşüncesi çok bozuktur ve hastayı kesinlikle ikna edemezsiniz, bu nedir, sen kimsin benimle ilgili konuşuluyorlar radyoda benimle ilgili yazılar var gibi ses duyuyorum diyeceği gibi tamamen içe kapanma gibi sorunlar olabilir. Hastaların bir çoğu anne veya babayı düşman görebilir ve onları yok etmek için yaratıldığını zanneder ve ne yapacağı belli olmaz.

Bunun yanında doğum esnasında bebeklerin oksijen eksikliği veya hamilelik esnasında viral enfeksiyon gibi komplikasyonlar etkisiyle şizofreni gelişmesi riskini artabilmektedir.

Sosyal içe çekilme çok olur ve yoğun bir içe kapanma sorunu vardır. Bir şeyler olumsuz gidiyor gibi olaylar olabilir.

http://www.sanalulke.org/sizofreni-nedir-belirtileri-ve-tedavi-yollari-nelerdir/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder