3 Ekim 2018 Çarşamba

Mutluluk Ne Kadar Elimizde ?




Herkes hayatını mutlu yaşamak ister, anne babalar ise çocuklarının mutlu olmasını ister. Mutluluk doğuştan mı gelir ya da elimizde olmayan dış faktörler midir? mutluluğun ne kadarı elimizdedir ne kadar bizim belirleyemediğimizlerdir.

Bazı insanlar başına neler gelse de mutludurlar, hayatın hiçbir engeli kolay kolay bu insanları mutsuz etmez yani mutluluğun çoğu doğuştan gelmektedir. Geriye kalanlar ise hayat şartları parasal durum, ülkenin ekonomik siyasal problemleri gibi olaylar yüzde on etkilemektedir. İnsanlar parasal ya da siyasal durumlardan dolayı mutlu olmadıklarını söyleseler de yüzde hayatımızı yaşama alışkanlıklarımızdır. yüzde kırklık kısım yaptıklarımız veya yapmadıklarımızdır. İnsanları mutlu edecek yüzlerce faaliyet sayılabilir insanın değerleri ile ilgili bir durumdur. 

Örneğin taşınmak stresli bir iştir kimisinin gözünde büyük çok mutsuz olur kimisi de taşınmaktan mutluluk duymaktadır. İnsanlar çeşitli şeylerden mutlu olmaktadır, 

Teşekkür etmek insanı mutlu eder çevresinde hayatında güzel şeyler yapan insanlara teşekkür etmek kişiyi mutlu etmektedir. Teşekkür etmek ve iyilik yapmak, birisine yardımcı olduğunuzda da yine sizi mutlu etmektedir. Hayatın içerisinde ki mutluluklar sizi mutlu etmeye yetiyor.

http://sanalbaskent.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder