27 Mayıs 2016 Cuma

Alışverişte "selfie" ile ödeme dönemi için ilk adımlar atılıyor.

Selfie nedir diye anlatmamıza gerek yoktur sanırım, hızlı bir şekilde hayatımıza girip sosyal medyayı kasıp kavuran en önemli paylaşımların başında gelen bir sosyal etkinlik olarak hepimizin hayatının odak noktasında zaten.O kadar kullanılabilirlik derecesi yüksekki selfie çekmeyenimiz yada bilmeyenimiz yoktur.

Bazı gelişmeler ile selfie artık sosyal bir etkinlik olmanın dışına çıkıyor. Online alışveriş dediğimiz zaman aklımıza ilk gelenlerden olan "Amazon" ziyaretçilerinin alışverişlerinde ödeme aracı olarak kullandığı yöntemlere bir yenisini eklemek için kolları sıvadı ve "selfie ile ödeme" yapılmasına olanak verecek olan bir projenin patentini almak için başvuruda bulundu.

Peki Neden Selfie Ödeme Yöntemine İhtiyaç Duyuldu


Online ödeme sistemlerinde kredi kartı ve diğer ödeme yöntemleri artık riskli bir hal aldı. Kredi kartı dolandırıcılığı ve başkasının kredi kartı ile asıl kişinin bilgisi olmadan yapılan alışverişler tartışmasız büyük sorun teşkil ediyor. Bu yöntem ile standartların üstüne çıkılarak kişiye özel olması hususunda sınıfta kalmış kredi kartını ezerek gerçek anlamda "kişiye özel"  kelimesinin hakkını veren bir ödeme aracı doğacak.

Online hırsızlıklarda yaygınlaşma ile doğru orantılı azalacaktır.

Selfie ile ödeme yöntemi nasıl kullanılacak


Başvuru sahibi tarafından bu konuda net bir bilgi paylaşılmadı ancak başvuru esnasında takdim edilen görsellerden yola çıkarılarak bazı medya kuruluşlarının haberlerine konu olan detaylardan bahsedecek olursak üyelik safhasında görüntülü bir kayıt alınması ve ilgili ürünün satın alma sayfasına gelindiğinde farklı bir mimik hareketi ile ödeme onayı alınması gibi yorumlar yapılıyor.

Teknolojinin iliğimize kadar işlediği 2000 li yıllarda bir çok "ilk" gördük ancak bu başvuru ile online alışveriş heyecan verici ve güvenilir bir hal alacaktır.

https://www.bilgisarayi.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder