28 Mayıs 2016 Cumartesi

Bu Hafta Sinema Haftası Olabilir.

    Türkiye'de bir çok il'deki Sinema salonlarında toplam 17 film vizyona girdi. Bu sinemaların 5 tanesinin yerli olması salonları bir hayli hareketlendirecek ancak yabancı olan filmlerde yabana atılacak gibi değil. Aksiyon severler hafta sonunu iyi değerlendirmeli diye düşünüyorum.
   Öne çıkan filmlerden ve yönetmenlerinden yerli / yabancı birkaç tane sizlerle paylaşarak bu hafta sonu için size bir kaç tüyo vermiş olmak istiyoruz.

                        CİNNİ : Uyanış

     Yönetmenliğini Müzisyen Emre Aydın'ın üstlendiği bir gerilim filmidir. Bu yapıtın tüm müzik ve fonlarının kendisi tarafından yapıldığı ve oldukça dikkat çekeceği bir gerçektir. Sinema filmini en özel kılan taraf ise Emre Aydın'ın görsel yapıtlarda olacak ilk yönetmenliğidir. Kendisine gişe ve yönetmenlik hayatında başarılar diliyoruz. Umarız ki seri bir film yaratabilmiştir.
     Diğer türk sinemaları şusnlardır; 1 Kezban, 1 Mahmut: Adana yollarında , Nasıl yani, Abbasın Melekleri, memleket.

Çocuklarımız ve yetişkin tutkunları için Animasyon Film


      Alis Harikalar Diyarında: Aynanın İçinden ve Kahraman Koala isimli Animasyon filmler de bu hafta gösterime girenler arasında, dünya devi sinema yıldızlarının seslendirmesini üstlendiği bu animasyon filmler miniklerimizi ve animasyon film tutkunu yetişkinleri tatmin etmeye yeterli düzeyde yapıtlardır.

Yabancı Sinemaların Bazıları


     En dikkat çekici olan şüphesiz " Para Tuzağı" isimli yapıt. Yapımcılarının arasında George Clooney 'inde bulunduğu bu yapıt bir gerilim filmidir. Fragmanı yayınlandığı andan itibaren büyük yankı uyandıran bu yapıt bu hafta vizyona girdi ve sizi bekliyor. 
Diğer öne çıkan bazı yabancı sinemalar ise, Rüzgarın oğlu, Kronik.

Hafta sonlarının  en ekonomik Sosyal faaliyeti...


   Sinema, Aile bireylerinin hep birlikte yapabileceği en ekonomik faaliyetlerin başında geliyor diyebiliriz. havaların ısınmaya başladığı bu aylarda piknik ön plana çıksada bir faaliyet olarak sinema çocuklarımızın hem sosyal ortama entegraasyonu hemde kültürel açıdan doygunluk noktasına ulaşmaları açısında olmazsa olmazlardandır. 
   Piknik için erken olduğunu düşünenler için bu hafta sonu sinema haftası olmaya inanılmaz müsait.
   İyi seyirler dileyelim sizlere şimdiden.

https://www.sozsepetim.com/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder