25 Mayıs 2016 Çarşamba

Çocuk Yetiştirmede Etkili Anne-Baba Tutumu



Çocuk eğe iletişimi tam manası ile yapamıyorsa öfke nöbetleri geçirebilir. Çocuk iletişimine müdahele edilmemesi çok önemlidir ki çocuk kendisini en güzel ve istediği şekilde ifade etmesi gerekir. Çocuk bir olayı çözemeyebilir ama kendi mücadele etmesi çok önemlidir. 

Çocuğa zorla bir şey yaptırma içine kapanmaya hatta depresyona kadar giden bir durum oluşturabilir. Çocuk depresyonda olabilir hatta gider parkeleri çizebilir belki de sistre cila uygulanması da gerekebilir. Çocukta depresyon var ise iştahsızdır, bu gibi durumlarda anne çok iyi olayları kritik etmesi gerekmektedir. Çocuk ya da ergen depresyonda ise kendisine zarar verme, madde kullanımı ya da yanlış çevre seçimi gibi olaylara gark olabilir. Bu konuda gerekirse ergen psikolojisinden bir yardım alınmalıdır. Kürk mantolu madonna kitabının kahramanı raif gibi çocuk pasif agresif bir kişiliğe sahip olur ve çekingen yaklaşır her şeye.

Çocuk bazen ne yapacağını bilmez ya da iyi bir eğitim çocuğa verilmemiştir özellikle annenin bu konuda çok iyi yetişmiş ve olayları iyi kontrol etmesi gerekmektedir. Çocuğun ifadesi farklı olabilir ama iç konuşması farklı olabilir, bu gibi durumlar bazen psikyatr yardım ile giderebilir.

Sanal Ülke

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder