25 Mayıs 2016 Çarşamba

Çocuk Yetiştirmede Etkili Anne-Baba Tutumu




Gerçekten iyi isteyen bir çocukta bazı durumlar başarı ile sonuçlanabilir. Evdeki ortamda da bazen çocuklar kendisini çok iyi ifade etmeyebilir. Bazı çocuklar matematikten anlamaz ama çok iyi resimler çizebilir, anne ve babaların tek düze beklentileri maalesef bazı çocukların yok olmasına sebep oluyor bu da mutsuzluk ile sonuçlanıyor.

Anne ve baba kaybı çok önemli ve çocuğu etkileyen sonuçlardır. Çocuğun babası öldü ise anne burada hem sevgi hem de disiplin vermesi gerekmektedir. Kaybı telafi edecek şekilde yaklaşmalıyız ama çocuğun disiplininden ödün vermemek gerekiyor. Kayıplar yaşamın bir parçası önce bunu kendimiz içimizde anlamamız lazım.

Bazı ailelerde baba kaybı hiç konuşulmaz bir türlü ele alınamaz. Böyle ailelerde inkar uzamış yası getirir. Uzamış yas ise normal yaşantısına geçemez. Bu durumda yastan sonra taşınmak başka bir eve ankara nakliyat şirketi ile taşınmak önemlidir. Eğer evdekiler çok sıkıntılı ise o evden taşınmakta bir seçenektir. Bu kayıp çocuğun ihtiyacına göre evde konuşulabilir durumda olması gerekir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder